elinbok

Alla inlägg den 5 maj 2011

Av elinbok - 5 maj 2011 20:54

Fick tidigare idag en kommentar från en kvinna som är medlem i en förening för hemlösa hundar i rumänien, har tidigare tipsat om sådana hjälpplaster, och tänkte göra det igen.


herrelösa hundar behandlas illa, blir misshandlade på de värsta sätten och ihjälslagna på gatorna i länder som till exempel rumänien och portugal, varje dag går hundratals hundar ett grymt öde till mötes. Men dessa hjälporganisationer tar alltså emot, och fångar in gatuhundarna för att sedan träna upp dem, vaccinera dem (och ge dem kärlek så klart!), och sedan låta människor, som verkligen vill ha en liten sötnos att älska, adoptera dem.

Hundhjälpen i Rumänien adopterar hundar till sverige. Deras adoption är mycket noggran, vad jag la märket till när jag kollade på sidan. De både intervjuar personen som är intresserad av en av deras hundar, och kan även göra hembesök. Det tycker jag låter som ett väldigt seriöst och bra arbete.

 


Jag tycker att man ska tänka igenom innan man köper en hund ifrån en uppfödare. Det är redan så många som gör det, och den rasvalpen du vill ha, vill säkert många andra människor oxå ha, så den kommer med 95% chans att få ett prima hem här i vårt avlånga land. Då kan man ju istället börja tänka på de Behövande, på de stackarna som aldrig haft ett riktigt kärleksfullt hem, för de små hundarna som varit utsatta för alla möjliga tänkbara hemskheter, som inte alls har lika stor chans till ett bra hem som rasvalpen.


jag tycker att folk kan gå in och kolla iaf;


Http://www.hundhjalpen.se/index.htm



(finns andra sidtips i äldre blogginlägg, men kommer att länka sidorna på sidan av bloggen oxå!)



 


Ovido - Quiz & Flashcards